Türkiye’deki e-fatura sistemleri içinde, Maliye Bakanlığı’na otomatik yasal fatura alışverişi sağlayan çözümdür. Maliye Bakanlığı e-fatura standartlarına hem UBL hem EFKS çözümlerinde tamamen uyumludur. Fatura işlemlerinde maliyetleri azaltmak için etkili bir çözümdür ve birden fazla iş merkezleri için fatura verilerini birleştirmeyi sağlar. Tedarikçiler için satıcıların geniş ağları ile fatura işlemlerini kolaylaştırır. Fatura verilerinin dijital olarak, kendi orijinal formatıyla saklayabilme imkanı, yasal kullanım ihtiyacı durumunda anlık erişilebilir. ERP12 sunduğu yazılımları, değişen kanun ve yönetmeliklere ayak uydurarak güncel tutar. Verilen tam destek ile sürekli gelişen bir yazılımdır.
e-Fatura Mükellefi Olmayana e-Fatura Kesilir Mi?
e-Fatura mükellefi olmayan kurum ve kuruluşlara e-Fatura kesmeniz mümkün değildir. Ancak siz e-Fatura mükellefiyseniz karşı tarafa e-Arşiv Fatura kesmelisiniz. İki taraf da e-Fatura mükellefi değilse kâğıt fatura kesilebilir.
e-Fatura Mükellefi misiniz?
2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar 421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu kapsamında e-Fatura mükellefidir.
19.10.2019 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve Vergi Usul Kanunu VUK 509 Tebliğe göre 2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar e-Fatura mükellefidir.
Geçiş süreleri ve kapsama giren mükellefler hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Şirketinizi fatura kaybı, fatura çıktısı alma ve kâğıt masrafı gibi sorunlardan kurtarmayı hedefler. Faturalarınızı dijital ortama taşıyarak zamandan ve iş gücünden tasarruf etmenizi sağlar.
Özel Entegretör ile fatura arşiviniz 10 yıla kadar saklanır.
E-Fatura
E-Fatura elektronik fatura anlamına gelmektedir. Yıllık 5 Milyon TL ve üzeri ciroya sahip bütün işletmelerin kullanması zorunludur. Ayrıca EPDK lisanslı şirketler, bavul ticareti yapan firmalar, motorlu taşıt imalatı, ithalatı yapanlar, internet aracılığı ile mal satmak için ilan verenler, kamu kurum ve kuruluşları (BKMYBS) e-Fatura kullanmak zorundadır.
E-Faturaya nasıl
E-Faturaya geçiş yapmak bilinenin aksine oldukça kolay bir işlemdir. İlk olarak e-Faturaya geçmek için mali mühre ihtiyacınız var. Bu sebeple atmanız gereken ilk adım, www.kamusm.gov.tr adresinden TUBİTAK BİLGEM’e mali mühür başvurusunda bulunmaktır. Mali mühür alındıktan sonra e-Faturaya geçmek istediğinizi GİB’e ileterek başvuruda bulunabilirsiniz.